HOE EN WAT GAAN WE DOEN DAN??
Hieronder vind je korte imspirerende omschrijvingen van de activititeiten waarvoor je je moet opgeven

MAD SCIENCE...

MAD SCIENCE - “Chemische mysteries”

Het koken en bakken van eten, een roestige spijker, handen wassen. Tijdens deze workshop ontdekken de kinderen dat er twee verschillende veranderingen kunnen optreden wanneer stoffen bij elkaar gebracht worden. Een fysische en een chemische verandering. Zij creëren een kunstwerk door gebruik te maken van hydrofiele en hydrofobe eigenschappen van papier en scheerschuim. Zou het hen lukken om met een chemische reactie een piepschuim-monster te verslaan? En wat doet zout met haargel?

Aanmelden verplicht < keer terug>

MAD SCIENCE - “Onder druk”

Een 'luchtige' workshop met coole experimenten.
De kinderen experimenteren met hoge en lage druk en proberen voorwerpen op een luchtstroom te laten zweven. Met een draaiende luchtstroom doven zij kaarsen op afstand. En hoe werkt onze ademhaling? Kortom, een luchtige, maar goed gevulde workshop!


Aanmelden verplicht < keer terug>

MAD SCIENCE - Optische illusies, hoe goed kun jij je hersens voor de gek houden?

Bij een optische illusie worden de beelden die we d.m.v. onze ogen waarnemen onjuist geïnterpreteerd door onze hersenen. Tijdens deze workshop onderzoeken de kinderen hoe onze ogen onze hersens voor de gek kunnen houden! Zo zien zij hoe draaiende spiralen naar boven en naar beneden klimmen zonder te bewegen en hoe een hond in een handdoek verandert! De kinderen proberen bekende spiegelillusies uit en gebruiken bij een van de proeven zelfs hun smaakzintuig.

Aanmelden verplicht < keer terug>

DJ WORKSHOP...

DJ WORKSHOP

Hoe mix je twee nummers aan elkaar? Wat is beatmatchen? Hoe werkt scratchen?
We leren tijdens deze workshop door vooral veel zelf te doen. Alle kids krijgen een eigen dj-set en kunnen zelf creatief en muzikaal aan de slag.

Aanmelden verplicht < keer terug>

BIJZONDERE BORDSPELEN..

BIJZONDERE BORDSPELEN

Wil je eens wat anders spelen dan Rummikub of Ganzenbord? Kom dan in de zomervakantie op woensdagmiddag naar de bibliotheek! Daar kun je kennismaken met heel bijzondere bordspellen zoals TikTakBoem en Formule 1.

Aanmelden verplicht < keer terug>

GRAFITTI ART..

GRAFFITI ART - KunstLokaal

Letter op een Spuitbus
Je krijgt een lege graffiti-bus waarop je je eigen letter mag maken. Ralph van het Kunstlokaal helpt je bij het ontwerpen en tekenen van een coole letter waarna je de letter met POSCA stiften mag inkleuren en de bus kan voorzien van mooie effecten. Je gaat naar huis met een hele toffe ‘custom can’.

Doodle Art Canvas
Je krijgt een leeg canvasje en heel veel voorbeelden van doodle kunstwerken. De uitdaging is om jouw canvasje helemaal te vullen met kleine grappige tekeningentjes. Deze tekeningetjes kleuren we in met POSCA’s. Je gaat met een superleuk en uniek kunstwerkje naar huis.

Petten Pimpen
Je krijgt een witte pet. Ralph van het Kunstlokaal helpt je bij het ontwerpen en tekenen van een coole letter waarna je de letter met POSCA stiften mag inkleuren en de pet kan voorzien van mooie effecten. Je gaat naar huis met een hele toffe ‘custom cap’.


Aanmelden verplicht < keer terug>

BOUWEN..

BOUWEN - KunstLokaal

Voertuigen/Vaartuigen
De tafels liggen vol met afvalmaterialen. Houtjes, dopjes, kurken, uit elkaar gehaald speelgoed etcetera. Jouw uitdaging is om in deze workshop een voertuig of vaartuig te bouwen. Het moet rijden, varen of vliegen. Of een combinatie van deze drie? Jij bepaald. We werken met lijmpistolen, deelname op eigen risico of onder begeleiding van een ouder/verzorger. Je gaat naar huis met een uniek voertuig!

Boomhutjes
Je krijgt een boomstammetje op een plankje en hebt 1,5 uur tijd om een prachtige boomhut te bouwen. Je bouwmateriaal? Afvalhout, oud speelgoed, dopjes, flesjes en andere rommel. Bouw jij de mooiste boomhut? We werken met lijmpistolen, deelname op eigen risico of onder begeleiding van een ouder/verzorger. Je gaat naar huis met een boomhut!

Aanmelden verplicht < keer terug>

GRAFITTI WORKSHOP..

GRAFFITI WORKSHOP by Caspar Cruse

Met een spuitbus maak je een uniek kunstwerk! Deze speelse en populaire workshop duurt een kleine 2 uur. Ieder kind maakt zijn eigen kunstwerk en zonder twijfel een blijvende herinnering.

Aanmelden verplicht < keer terug>

ROBOC@R..

PROGRAMMEREN MET ROBOC@R

Een wasmachine, een stoplicht en een draaimolen. Allemaal apparaten die je kent vanuit je eigen omgeving. Maar hoe worden deze geprogrammeerd? Aan de hand van Fischertechnik modellen die we hebben verzameld in de Roboc@r leer je programmeren.

Voor iedereen die het leuk vindt om te leren programmeren.

Aanmelden verplicht < keer terug>